Капітально відремонтовані школи Баранинської ОТГ урочисто зустріли Першовересень

Опубліковано:

 

Під час прес-туру у травні цього року до наймолодшої об'єднаної громади Закарпаття – Баранинської сільської ОТГ  –  журналісти обласних ЗМІ відвідали освітні заклади сіл, які упродовж багатьох років чекали на докорінне оновлення. В одному з найбільш мальовничих сіл ОТГ –  Ярок – початкова школа тулилася у столітній будові, а їжа на кухні готувалася на плиті "Перемога" 1960 року виробництва…

Баранинський сільський голова Юрій Марусяк  розповідав тоді журналістам, що упродовж літа школа буде капітально відремонтована і першокласники розпочнуть навчання у якісно інших умовах, ніж їхні попередники. І справді протягом трьох літніх місяців будівельники попрацювали на совість. Вони перекрили дах, повністю замінили підлогу у всіх приміщеннях, облаштували класи, їдальню, обладнали санвузол, провели зовнішнє опорядження будівлі та території школи. Отож цьогорічний День знань у Яроцькій ЗОШ І-ІІ ст. став особливим, адже учні та вчителі початкових класів нарешті отримали можливість проводити навчально-виховний процес в достойних умовах. Під час свята педагоги, батьки щиро дякували сільському голові ОТГ Юрію Марусяку, підрядникам, які приклали зусиль задля втілення цієї мрії у життя.

Цьогорічний Першовересень став особливим  і в ще одному освітньому закладі громади – Холмецькому закладі освіти І ст., у якому відбулося відкриття школи після капітального ремонту. Учні с. Холмець ввійшли в дійсно Нову українську школу, в чисті просторі приміщення, де і розпочали освітній процес першим уроком на тему "Ми українці, ми європейці". Педагоги школи, учні, батьки висловили щиру подяку голові Баранинської сільської ради Юрію Марусяку, депутатському корпусу за зроблений ремонт і достойні умови навчання, а гості привітали учнів і вчителів з початком нового навчального року.

Закарпатське РВ АМУ

 

Про Захід