Роман Шутко презентує на сцені закарпатської обласної філармонії дебютний альбом

Опубліковано:

Осінь готує для ужгородських меломанів та гостей міста чимало сюрпризів і приємних зустрічей. Зокрема, 10 вересня маємо нагоду познайомитися з юним, але вельми талановитим і успішним виконавцем, піаністом-віртуозом Романом Шутком.

Роман є представником славної музичної династії у третьому поколінні, знаної в Україні та далеко за її межами. Його батько, віртуозний львівський скрипаль Остап Шутко, неодноразово виступав на закарпатській сцені. Знайомі ми також і з його дружиною, чудовою віолончелісткою Ольгою Шутко. Мати Остапа Лідія Шутко – відома скрипалька, народна артистка України. Батько теж був скрипалем, а його брат-близнюк Мирослав Іванович Шутко є прекрасним музикантом, яким по праву пишається наш край: без цього виконавця годі уявити виступи камерного чи симфонічного оркестрів Закарпатської обласної філармонії, а як викладач з віолончелі він вважається одним із кращих в Україні. У 2015 р. М.Шутку було присвоєне почесне звання "заслужений працівник культури України".

Роман Шутко як соліст дебютував у 9 років, виступивши  на сцені Львівської філармонії у супроводі оркестру. З того часу він багато концертує і встиг попрацювати з багатьма колективами України, зокрема з оркестрами Львівської, Черкаської, Волинської, Кіровоградської, Полтавської, Херсонської філармоній, Національним Президентським оркестром, Чернівецьким "Viva la vida", Мукачівським оркестром під керуванням С.Добоша тощо. Його творче амплуа – це відновлення традицій таких видатних інструменталістів-композиторів, як Ф.Шопен, Ф.Ліст, С.Рахманінов та ін. Роман є лауреатом Міжнародного конкурсу ім.Коки (м.Кишинів, Молдова), Міжнародного конкурсу-фестивалю "Музичний листопад" (м.Маріуполь), дипломантом міжнародного конкурсу ім.Гаршчі (м.Стальова Воля, Польща). За творчі досягнення йому призначено Стипендію Президента України для молодих митців.

Кілька років тому юнак почав створювати власні композиції і презентувати їх слухачам. Успіх цих творів був таким величезним, що Роман записав дебютний альбом під назвою "Piano Explosion".

У серпні Роман Шутко блискуче виступив на дуже престижному фестивалі в Італії (Bellagio Festival), а 10 вересня чекаємо цього юного піаніста-віртуоза і композитора на сцені Закарпатської обласної філармонії. Концерт відбудеться в рамках презентації дебютного авторського альбому Романа Шутка "Piano Explosion". У програмі – твори Л.Бетховена, ФЛіста, Ф.Шопена, Linkin Park, Avenged Sevenfold, Bullet For My Valentine, авторські композиції. Ведучий – Остап Шутко. Початок о 18.30. Ми почуємо, як в одній особі поєднується бажання продовжити традиції великих майстрів і водночас бути сучасним, модним і цікавим для широкого загалу.

Підготувала Таїсія Грись

Про Захід