У Львові радикальні молодики взяли штурмом будівлю Апеляційного суду області (Фото)

Опубліковано:

Учора, 30 серпня, Апеляційний суд Львівської області розпочав розгляд апеляційної скарги на постанову про обрання запобіжного заходу підозрюваному Маркіяну Вербовому в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень працівникові поліції під час виконання ним службових обов'язків.

Справа отримала значний суспільний резонанс. Вже до початку розгляду апеляційної скарги під будівлею суду зібралося кілька десятків радикально налаштованих молодих людей у ​​футболках з написом “С14”, в руках у них були запалені фаєри. Молоді люди штурмували будівлю суду з криками звільнити підозрюваного, інформує "СЮГ".

Член української праворадикальної громадської організації, який декларує прихильність до українського націоналізму “С14”, Маркіян Вербовий підозрюється в нанесенні ножових поранень поліцейському під час затримання 17 червня 2018 з підозрою в скоєнні адміністративного правопорушення. В результаті нападу поліцейський отримав важкі тілесні ушкодження.

Постановою слідчого судді Галицького районного суду м.Львова до Маркіяна Вербового застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави. Сторона захисту оскаржила зазначену постанову до Апеляційного суду. Засідання у цій справі почалося 30 серпня, проте в розгляді апеляційної скарги захисника Мороза В.П. була оголошена перерва. Захисник заявив клопотання про доставку Маркіяна Вербового на судове засідання.

Учасники процесу не заперечили проти клопотання. Колегія суддів Апеляційного суду Львівської області, порадившись на місці, оголосила перерву до 11:30 6 вересня 2018-го року. Дане рішення обурило активістів, спочатку вони відмовилися залишати зал судового засідання, а після відправилися ходити по будівлі суду: вони голосно вигукували гасла на адресу суду і суддів, тарабанили в двері, намагалися зайти до робочих кабінетів на всіх поверхах будівлі, в тому числі у відділ режимно-секретної роботи. Це на деякий час паралізувало роботу суду і перешкоджало нормальній діяльності установи.

Своїми протиправними діями активісти чинили тиск на суд і суддів з метою винесення прийнятного для них рішення – звільнення підозрюваного з-під варти. Покинувши будівлю суду, перед входом до закладу активісти запалили димові шашки і зробили трафаретні написи на пандусі і тротуарі біля входу в будівлю. Такі дії активістів координувалися керівником через гучномовець.

Про Захід