У селі на Львівщині жорстоко побили священика, який заступився за комунальників

Опубліковано:

П'яним хуліганам не сподобався ремонт доріг. Греко-католицький священик став жертвою розбірок, коли заступився за комунальників.

Конфлікт стався в с. Стрілкове на Львівщині. 35-річного священика Зоряна Березу, настоятеля місцевої церкви, який тільки місяць як служить, жорстоко побили троє чоловіків у нетверезому стані. Сьогодні священик Зорян Береза ​​госпіталізований. У нього діагностували перелом щелепи, численні гематоми, струс головного мозку. Святого отця били кулаками в обличчя, повідомляє "Етсетера".

Громада села шокована тим, що сталося. Люди розповідають, що напередодні готували місцеву церкву до свята Успіння Пресвятої Богородиці. Комунальники ремонтували в селі дорогу. Саме ремонт дороги не сподобався трьом місцевим мешканцям, які були напідпитку і недавно повернулися із заробітків за кордоном.

П'яні чоловіки почали чіплятися до комунальників, а потім повалили людей на землю і почали бити ногами. Місцеві спостерігали і не втручалися. Втрутився тільки священик, який побачив бійку і пішов зупинити насильство. Священнослужитель вийшов з машини і почав відтягувати побитих людей в сторону. На прохання зупинити бійку один з нападників вдарив і святого отця.

Нападників затримали. Всі вони – мешканці села і парафіяни цієї церкви. Хулігани вже відвідали священика в лікарні і просили вибачення. Він їх пробачив. Але за фактом побиття людей правоохоронці порушили карну справу.

Про Захід