Львівську ОДА взяли “в облогу” червоноградські шахтарі

Опубліковано:

Сьогодні, 30 серпня, під стінами Львівської облдержадміністрації зібралися червоноградські шахтарі і представники профспілок гірників з вимогою погасити заборгованість із зарплати.

Гірникам і далі боргують зарплатню, а ДТЕК Західенерго відмовляється купувати червоноградське вугілля. Воно вантажем лежить на складах, повідомляє "Дивись інфо".

Із протестувальниками зустрівся голова Львівської ОДА Олег Синютка. Він порадиі шахтарям подати позов до суду через заборгованість. Однак, шахтарів це не влаштовує, адже плани з видобутку вони виконали, а коштів як не було, так і нема.

Також протестувальники наголошують, що раніше було досягнуто домовленості про те, що “ДТЕК Західенерго” зобов'язується щомісяця приймати 68 тисяч тонн вугілля саме червоноградських шахт. Натомість підприємство олігарха Ахметова прийняло тільки трохи більше 28 тисяч тонн вугілля.

Така ситуація сильно б'є по вугільному регіону, адже свого часу Бурштинська і Добротвірська ТЕС мали працювати саме на місцевому паливі.

“Люди доведені до відчую”, – каже один із протестувальників. І додає, що якщо ситуацію найближчим часом не буде врегульовано, то шахтарі вахтовим методом заблокують колії, якими везуть вугілля зі східних регіонів на ТЕС Західної України. 

Про Захід