Закарпатцям пропонують підтвердити професійну кваліфікацію

Опубліковано:

 

Особи, які мають професійний досвід, впевнені у своїх знаннях, але не мають при цьому документа про присвоєння робітничої кваліфікації, мають змогу підтвердити свою компетенцію та отримати документ державного зразка. У свою чергу, роботодавцям підтвердження кваліфікації працівників дозволяє оперативно проводити підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації кадрів відповідно до потреб виробництва.

Наразі, оцінювання відбувається за робітничою професію "кухар 3-6 розрядів". Для цього потрібно звернутись до будь-якого центру державної служби зайнятості. Спеціалісти служби проконсультують претендентів на навчання, зареєструють заяву на підтвердження результатів неформального навчання, ознайомлять з анкетою самооцінювання та оформлять відповідне направлення до одного із суб'єктів оцінювання.

Суб'єктами визнання результатів неформального професійного навчання являються Рівненський та Одеський центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, Вище професійне училище № 33 м. Києва.

За результатами підтвердження кваліфікації особі видається документ державного зразка – свідоцтво про присвоєння (підвищення) кваліфікації або сертифікат оцінювання результатів неформального професійного навчання. Оплата здійснюється як за рахунок фізичних осіб, так і за рахунок роботодавців.

Процедура підтвердження кваліфікації дає змогу вирішити проблему визначення кваліфікації працівників, які мають належний практичний професійний досвід та надає право громадянам отримати документ про професійно-технічну освіту за даною професією.

Ірина Густі,

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи 

Закарпатського ОЦЗ

 

 

 

Про Захід