Чернівчанам у маршрутках відтепер доведеться платити більше

Опубліковано:
У маршрутних автобусах у Чернівцях підвищили тариф на проїзд із 4 до 5 гривень. 

Таке рішення щойно прийняв на засіданні виконком міськради. За нього проголосували 8 із 10 членів виконкому, інформує "Укрінформ".

“Тимчасово встановити з 01.09.2018 р. до 31.12.2018 р. (включно)тариф на послуги перевезення пасажирів у міському пасажирському автотранспорті загального користування в Чернівцях за 1 поїздку у розмірі 5,00 грн в автобусах, які виконують перевезення пасажирів у звичайному режимі та в режимі маршрутного таксі”, – йдеться в рішенні.

Також виконком вніс зміни у запропонований проект рішення, яким для учнів шкіл пропонувалося встановити тариф на рівні 2,5 гривні на період навчального року. Проте, члени виконкому підтримали пропозицію про встановлення тарифу для школярів на рівні 2 грн за поїздку.

Окрім цього, з 1 грудня почне діяти так званий “соціальний квиток”. Він буде діяти кожного дня з 10 до 15-ої години. До пільговиків відноситимуть усіх, чиї доходи будуть меншими за 125% від прожиткового мінімуму.

Окремим пунктом департаменту праці та соціального захисту населення міськради доручено до 15 жовтня розробити порядок визначення пільговиків та видачі спеціальних проїзних квитків. Витрати, пов'язані із перевезенням пільговиків, будуть покладені на перевізників.

Водночас під час засідання виконкому за ініціативою секретаря міськради проект рішення був доповнений пунктом “Визначити, що до 31 грудня 2018 року на автобусних маршрутах, на яких відшкодовуються втрати, понесені перевізником від перевезення пільгових категорій громадян, компенсаційні виплати з міського бюджету здійснюються у межах сум, визначених договорами, а понад визначену суму – за рахунок коштів від їхньої господарської діяльності”.

Про Захід