На розгляд депутатів облради виноситься проект рішення про Регіональну програму розвитку автодоріг

Опубліковано:

На розгляд депутатів облради виноситься проект рішення "Про Регіональну програму розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2019 – 2022 роки".

Як зазначає у пояснювальній записці автор даного документу – департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА, у зв'язку із запровадженням з 1 січня 2018 року державного дорожнього фонду у складі спеціального фонду державного бюджету, надходження до якого передбачається збільшити, планується виконати основну частину робіт з відновлення і розвитку мережі доріг саме за кошти державного бюджету.

Так, виникла нагальна необхідність у формуванні чітких стратегічних напрямів відновлення і розвитку автодоріг загального користування місцевого значення з урахуванням маршрутного принципу та соціально-економічних пріоритетів розвитку регіонів та держави в цілому.

Метою розробки та прийняття проекту розпорядження є поліпшення транспортно-експлуатаційного стану мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та споруд на них, забезпечення безперервності розвитку мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення, підвищення рівня їх капітальності відповідно до темпів автомобілізації країни, відновлення і розвиток автомобільних доріг загального користування місцевого значення та підвищення на них рівня безпеки руху, швидкості, комфортності та економічності перевезень.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного, обласного, місцевих бюджетів  та інших джерел фінансування не заборонених чинним законодавством.

Мережа автомобільних доріг є невід'ємною частиною єдиної транспортної системи, що забезпечує роботу всіх галузей промисловості і сільського господарства, соціальний розвиток суспільства. Крім того, забезпечується рівномірний наземний доступ у різні місця області, країни, а також безпечне та надійне переміщення людей і транспортування товарів із належною ефективністю. Автомобільні дороги є однією з підсистем економічної системи країни, вони є суспільним продуктом та мають важливе значення.

Прогнозна оцінка результату виконання рішення полягає у реалізації заходів Програми на 2019 – 2022 роки, що забезпечить зниження собівартості перевезення вантажів і пасажирів та збільшення прибутку на автомобільному транспорті у зв'язку з поліпшенням умов експлуатації автомобільного транспорту, економію капітальних вкладень в автомобільний транспорт у зв'язку з підвищенням продуктивності роботи автомобільного транспорту через збільшення середньої швидкості руху на відремонтованих автомобільних дорогах.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід