Про що сьогодні Гройсман розповів у Луцьку

Опубліковано:

Глава уряду України Володимир Гройсман сьогодні, 23 серпня, в Луцьку розповів, чому уряд не довиділив 12 млн грн на добудову школи №27.

Прем'єр-міністр повідомив про динаміку зростання бюджету міста і зауважив, що у рамках децентралізації чимало коштів “пішло” на місцевий рівень, повідомляє "Волинь пост".

“Із 2014 року, коли я почав працювати в уряді віце-прем'єром, я почав займатися децентралізацією. Можу вам сказати, що внаслідок цієї реформи, яку ми провели в країні і проводимо зараз, сотні мільярдів гривень потрапили до місцевих бюджетів. Ви подивіться динаміку зростання вашого бюджету міста Луцька”, – сказав В. Гройсман. Окрім того, держава визначила механізми підтримки для місцевих проектів – наприклад, Державний фонд регіонального розвитку.

“До тих сотень мільярдів ми дали ще майже 11 мільярдів на місцеві проекти цієї області. Тому додаткові звернення можуть бути тоді, коли є додаткові ресурси”, – зауважив посадовець. 

За його словами, питання тут у визначенні пріоритетів на місцевому рівні – адже саме місто має визначати, які проекти фінансувати першочергово.

Нагадаємо, що посадовець прибув у Луцьк сьогодні, 23 серпня і оглянув завод "Мотор". Опісля вирушив до центру міста, де привітав молодят, вислухав по проблеми луцької "Освіти", а також прогулявся вулицею Лесі Українки.

Про Захід