В ужгородській міськраді провели громадські слухання

Опубліковано:

Громадські слухання з обговорення проектів містобудівної документації чотирьох детальних планів територій днями пройшли в Ужгородській міській раді: детального плану території, обмеженої вулицями Олександра Богомольця, Степана Вайди, 8-го Березня та Тиводара Легоцького; детального плану території, обмеженої вулицями Возз'єднання, Миколи Бобяка, Володимирською, Михайла Драгоманова; детального плану території, обмеженої вулицями Артилерійською, Юрія Гагаріна, Романа Шухевича та детальних планів територій мікрорайону Червениця. Усі проекти було розглянуто та схвалено на засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури, рекомендовано подати на громадське обговорення, яке тривало місяць.
На самі слухання прийшли понад чотири десятки ужгородців, головував начальник управління містобудування та архітектури Олег Боршовський.
Щодо детального плану території, обмеженої вулицями Олександра Богомольця, Степана Вайди, 8-го Березня та Тиводара Легоцького. Олег Боршовський представив проект, розповів про планувальні обмеження, санітарно-охоронні зони АЗС, проектні рішення, інженерно-транспортну інфраструктуру, соціальні заклади, лінії електропередач, запропонував проектанту врахувати рекомендації архітектурно-містобудівної ради щодо передбачення у Плані зонування зону 5Ж (змішаної багатоквартирної та садибної забудови) у зоні садибної забудови.
До цього проекту надійшло звернення власника розміщеної у санітарно-охоронній зоні АЗС багатоквартирної забудови по вул. 8-Березня про зменшення меж санітарно-охоронної зони, яке передали проектанту.
Наступний проект, який представив Олег Боршовський – детальний план території, обмеженої вулицями Возз'єднання, Миколи Бобяка, Володимирською, Михайла Драгоманова. До цього проекту теж були пропозиції і звернення. Зокрема, один з ужгородців просив урахувати рішення міськради про дозвіл на розроблення проекту відведення земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва. Були пропозиції і під час громадських слухань, зокрема про щільність та озеленення мікрорайону та інші.
Ще один детальний план – території, обмеженої вулицями Артилерійською, Юрія Гагаріна, Романа Шухевича. Протягом місяця, за словами Олега Ігоровича, звернень та пропозицій не надходило.
Розробник Олександра Вдовіна представила проект мікрорайону багатоповерхової багатоквартирної та громадської забудови, доповіла про врахування планувальних обмежень, ТЕП, транспортно-вуличну мережу, зони можливої реконструкції, комунально-складські, транспортної розв'язки; про врахування звернення щодо уточнення конфігурації земельної ділянки.
Присутні на слуханнях задавали питання про заходи з рекультивації території військової частини, щільність та озеленення мікрорайону, про можливість громадської забудови на місці котельні.
Ці три детальні плани території були підтримані з усіма пропозиціями більшістю голосів.
Найдовше тривало обговорення детальних планів територій мікрорайону Червениця, адже мікрорайон складний, забудова дуже щільна. 
Протягом місяця надійшло колективне звернення мешканців цього мікрорайону з пропозиціями, зауваженнями, уточненнями до проектів.
На слуханнях було представлено об'єднаний проект сформованого мікрорайону садибної, котеджної/зблокованої та громадської забудови, враховано планувальні обмеження, ТЕП, транспортно-вуличну мережу, план зонування, зони можливої реконструкції та комунально-складські. Враховано і звернення громадян та рекомендації архітектурно-містобудівної ради: санітарно-захисні зони ЛЕП та проектна вул. Рахівська; цільове використання земельних ділянок та вид забудови мікрорайону – існуюча та проектна садибна та зблокована (котеджна) забудова висотою до 2 поверхів з мансардою; збережені спортмайданчики, впорядковані вулиці та проїзди.
Крім того, на слуханнях мешканці мікрорайону пропонували зберегти криницю загального користування на вул. Сосновій та зазначити санітарно-охоронну зону навколо; зарезервувати місця для можливості закільцювати водопровід, узгодити з водоканалом технічні умови щодо реконструкції існуючих та нових мереж водопроводу і каналізації всього мікрорайону; розробити схему руху громадського транспорту тощо.
Тож проект детальних планів мікрорайону Червениця прийняли за основу з тим, що до 30 серпня 2018 року він має бути доопрацюваний з урахуванням всіх пропозицій та зауважень громадськості. інформує прес-служба міськради.

Про Захід