В Полянській ОТГ збудують новий ЦНАП

Опубліковано:

В Полянській ОТГ розробили проект нової будівлі, яку буде зведено спеціально для розміщення Центру надання адміністративних послуг. Будівля розташується в самому центрі села Поляна, поряд із сільською радою.

В громаді давно думають про відкриття власного ЦНАПу, щоб надавати населенню громади швидкі і якісні адміністартивні послуги. Зараз на території Свялявського району діє лише один ЦНАП – при Свалявській райдержадміністрації –, що створює жителям додаткові незручності. Доводиться їхати в районний центр, витрачати кошти на дорогу та втрачати більше часу, тому питання власного ЦНАПу у громаді актуальне. Однак, як розповідає голова Полянської ОТГ Іван Дрогобецький, в громаді не виявилося приміщення, яке б відповідало всім потребам сучасного ЦНАПу. "Ніж щось перебудовувати, прилаштовувати, шукати тимчасові рішення, ми вирішили збудувати будівлю, яка б беззаперечно відповідала всім вимогам і прослужила громаді десятки років", – каже голова ОТГ.

Зараз для ОТГ вже розробили проект майбутнього ЦНАПу. Орієнтовна вартість робіт становитиме близько 12 мільйонів гривень. Самотужки громада реалізувати такий проект не може, тому керівництво громади подаватиме проект на конкурс Державного Фонду регіонального розвитку. Якщо в Києві наміри Полянської ОТГ підтримають, тут з'явиться один із найкращих ЦНАПів в цілій області.

Крім того Полянська ОТГ планує подати свою заявку також на конкурс Програми "U-LEAD з Європою" напряму покращення надання адміністративних послуг населенню. Нагадаємо, Програма надає різнобічну допомогу громадам, які пройшли конкурс – забезпечує меблями та обладнанням і програмним забезпеченняи, проводить безплатне навчання для співробітників ЦНАПів, надає спеціальні види допомоги і так далі.    

Закарпатський ЦРМС

Про Захід