Як в Ужгороді святкуватимуть День незалежності

Опубліковано:

У четвер, 23 серпня, в Ужгороді відбудуться урочисті заходи до Дня Державного прапора України та Дня Незалежності. З 9:00 біля флагштока на площі Народній нестимуть почесну варту військові Національної гвардії України в парадному обмундируванні.
Об 11:00 на головній площі Закарпаття почнуться урочистості з нагоди державних свят із шикуванням силовиків, підняттям Державного прапору України та покладанням квітів до пам′ятника Тарасу Шевченку в супроводі оркестру Закарпатської обласної філармонії.
Об 11:30 від площі Народної рушить святкова хода зі 100-метровим Державним прапором, на чолі якої маршируватиме ансамбль барабанщиць Ужгородського коледжу культури і мистецтв. За маршрутом руху колони відбудеться покладання квітів до пам'ятника президенту Карпатської України Августину Волошину на набережній Незалежності, де Державний гімн України виконає оркестр Головного управління Національної поліції України.
Далі хода попрямує до Пішохідного мосту, де з'єднає 100-метровим прапором два береги Ужа.
Продовжаться офіційні урочистості зі святковим концертом у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі, орієнтовний початок о 12:30.
А в п′ятницю, 24 серпня, о 06:00 Заслужений академічний Закарпатський народний хор традиційно першим на світанку привітає країну з Днем Незалежності. Цьогоріч колектив виконає "Молитву за Україну" на майданчику навпроти площі Поштової. Зустріти сонце в офіційний день народження нашої країни запрошуємо всіх ужгородців і гостей міста. Цього ж дня, починаючи з 10.00 із балкону облдержадміністрації щогодини звучатимуть урочисті фанфари. Трубачі обласної філармонії виконуватимуть позивні на тему відомої пісні "Верховино, світку ти наш!".
Як уже повідомлялося, родзинкою цьогорічного святкування Дня Незалежності в Ужгороді стане квіткова композиція із живих квітів, яку розгорнуть на площі Народній. На величезному банері розмірами вісім на вісім метрів флористи викладуть живими хризантемами контур карти України, а Закарпаття виділять кольоровими квітами прапорів національних меншин краю. Крім того, із живих квітів створять тризуб, а перед банером змонтують святкову фотозону.
Просимо взяти до уваги водіїв, що в зв'язку з урочистостями рух транспорту по вулиці Довженка буде обмежено 23 серпня з 10:00 до 11:30 в районі площі Народної та 24 серпня з 05:30 до 07:00 в районі площі Поштової, інфорумє прес-служба ОДА.

Про Захід