Що сьогодні у Львові робить перша леді України

Опубліковано:

Сьогодні, 17 серпня, у Львові зібралися освітяни з 36 країн світу.

А все через Перший світовий форум українознавчих суботніх та недільних шкіл, який відкрився у Львівській Політехніці. Відкривати форум приїхали перша леді Марина Порошенко та міністерка освіти та науки України Лілія Гриневич, інформує "Дивись інфо".

Подія зібрала понад 200 учасників, метою спілкування яких стане збереження національної ідентичності українців за кордоном і зміцнення впливу української мови.

Організатори обіцяють, що під час форуму заплановане не лише спілкування та обмін досвідом, а й дефіле вчителів у дизайнерському одязі на основі етнічних мотивів, візит на Яворівщину тощо.

“Хочу вас привітати, що питання збереження національної ідентичності українців за кордоном обговорюється на такому представницькому рівні, – заявила під час виступу Марина Порошенко. – І дуже символічно, що цей форум проходить напередодні нашого головного національного свята – Дня Незалежності України. Наша сьогоднішня зустріч проходить на виконання указу Президента України про невідкладність заходів щодо зміцнення державного статусу української мови, адже сьогодні це питання національного значення, бо мова – це символ держави”.

Про Захід