Мати намагалась незаконно вивезти за кордон доньку

Опубліковано:

Учора через пункт пропуску "Ужгород" на виїзд з України прямувала 41-річна закарпатка зі своєю неповнолітньою донькою. На паспортний контроль жінка надала нотаріально завірену заяву батька дитини про дозвіл на вивезення за кордон. В ході перевірки прикордонники встановили, що батько на момент видачі заяви перебував за межами України. Тобто, фізично він не міг підписати наданий прикордонникам документ.

За цим фактом було проінформовано представників Національної поліції про ознаки можливого кримінального правопорушення. Мати разом з дитиною змушені були залишитися на території України.

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов'язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документу слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

Прес-служба Чопського прикордонного загону.

 

Про Захід