Львівські митники завадили вивезенню дерев’яних брусків породи акація об’ємом 27 м3

Опубліковано:

 

До м/п "Краковець" Львівської митниці ДФС заїхав автомобіль марки DAF із напівпричепом, який переміщував вантаж "Вироби столярні: частини опалубки (кілки заточені дерев`яні), розміром (мм): 1000*25*25 – 24 місць по 1800 шт., для бетонування". Загальна вага заявленого товару (нетто) складала 20700 кг, а вартість – 8,6 тис. Євро.

Відповідно до наданих водієм супровідних документів відправником товару була одна з компаній Київської області, а отримувачем – польська фірма.

У ході здійснення митного контролю вантажу у митників виникла підозра щодо відповідності приналежності товару до його задекларованої назви, породи деревини та кількості переміщуваного товару в метрах кубічних. 

За результатами проведення експертного дослідження з'ясувалося, що переміщуваний товар – це дерев`яні бруски (кілки) породи акація. Загальний об'єм пиломатеріалів  становить 27 м3. Таким чином експертна оцінка підтвердила, що вантаж не відповідає задекларованому.

Варто відзначити, що Законом України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів" вивезення за межі митної території України лісоматеріалів та пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, до яких відносяться акація, берека, вишня, груша, горіх, каштан, тис ягідний, черешня, явір, ялівець – заборонене.

Таким чином відправник товару – директор київського підприємства вчинив переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, відомості, необхідні для визначення коду товару згідно з УКТЗЕД та його митної вартості.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого  ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. 

За вказаним фактом Львівською митницею ДФС складено протокол про порушення митних правил.

ГУ ДФС у Львівській області

 

Про Захід