В УжНУ стартувала літня студентська школа програмування

Опубліковано:

Третя літня студентська школа програмування стартувала в Ужгородському національному університеті. Офіційне відкриття, де учасників вітали, зокрема, ректор УжНУ Володимир Смоланка, заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, проректор УжНУ Ігор Король, декан факультету інформаційних технологій Ігор Повхан відбулося сьогодні. 

"Літня школа з програмування, яка проводиться вже третє і набула міжнародного статусу, збирає найкращих студентів із провідних вишів. Бажаю всім успішного навчання, професійного росту. Раді вітати вас в Ужгороді", –відзначив у своєму вітальному слові ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Заступник міського голови Василь Гомонай передав вітання від міського голови Богдана Андріїва, побажав учасникам приємного перебування у нашому місті. Василь Васильович висловив сподівання, що час, який студенти проведуть в Ужгороді, залишить по собі виключно позитивні враження. "Переконаний, що ця літня школа, вже третя за ліком, не буде останньою, і наступного року ми знову вітатимемо вас в Ужгороді. Плідної вам роботи", – побажав Василь Гомонай. 

Отож протягом 9 днів, до 16 серпня, майже 40 команд молодих програмістів з понад десятка українських вишів із Києва, Львова, Харкова, Одеси, Дніпра, Запоріжжя, Вінниці, Чернівців, Ужгорода та трьох університетів Грузії відвідуватимуть лекції найкращих IT-фахівців, вчитимуться ефективніше розробляти алгоритми та складати програми, розвʼязувати авторські задачі тощо.

Як інформують організатори, мета школи – допомогти українським і зарубіжним студентам підвищити майстерність у розробці алгоритмів та написанні програм, сприяти підготовці фахівців високої кваліфікації в галузі програмування.

Заняття і змагання відбуватимуться у двох лігах залежно від рівня знань студентів. Кожен день Школи складається з чотирьох етапів: 1) зранку протягом одної-двох годин лектори розкривають тему дня, вказуючи на маловідомі і цінні підходи у розв'язанні складних задач; 2) далі впродовж 4-5 годин учасники розв'язують задачі, запропоновані лектором; тестування розв'язків проходить автоматизовано на спеціалізованих серверах, на основі результатів визначається переможець у кожній із ліг; 3) після обіду відбувається розбір задач (вказівка на можливі варіанти розв'язку); 4) насамкінець – дорозв'язання не вирішених задач. 

Молодих програмістів чекає і насичене дозвілля – екскурсії Ужгородом, квести, спортивні змагання, майстер-класи, адже девіз Школи – "Програмуючи – відпочиваємо!". Ще однією родзинкою цьогорічної Школи є щоденна паперова повноколірна газета "Новинка++". Назва символічна, у ній засвідчене бажання організаторів поєднати традиції та новітні технології: "новинка" в закарпатському діалекті означає "газета", а "++" – це оператор, який використовується у програмуванні, навіть у назвах деяких мов програмування.

Прес-служба Ужгородської міської ради

Про Захід