Майже 158 тисяч закарпатців з початку року стали отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки»

Опубліковано:

Вже більше року в країні працює урядова програма “Доступні ліки”, яка передбачає надання за рецептом лікаря в аптеці певних медикаментів безкоштовно або з незначною доплатою хворим на серцево-судинні захворювання, астму та цукровий діабет 2-го типу. Як розповіла начальник управління організації лікувально-профілактичної роботи обласного департаменту охорони здоров'я Ольга Чемет, Закарпаттю на реалізацію програми “Доступні ліки” цього року виділили 32 млн. 438,9 тис. грн. Станом на 1 серпня область вже отримала фінансування у розмірі 18 млн. 922,9  тис. грн.. Кошти ці розподілили між районами та містами краю, а місцева влада – між визначеними на місцях медичними установами.

Крім того, на Закарпатті укладені 168 договорів із 271 аптеками, які виявили бажання брати участь в урядовій програмі. Медичними працівниками в рамках програми “Доступні ліки” виписані 343 524 рецепти. Всього же з початку року 157 887 закарпатців скористались можливістю отримати необхідні їм ліки за зниженими цінами, а деякі й безкоштовно. Середня вартість одного рецепту становить 55,1 грн.

Карту аптек, які долучилися до програми, можна переглянути за посиланням: www.goo.gl/dCEMCw – повідомляє обласний департамент охорони здоров'я.

Про Захід