Закарпатські лісівники готуються до опалювального сезону

Опубліковано:
Стан готовності державних лісогосподарських підприємств до осінньо-зимового періоду озвучив начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.
 
За словами очільника ЗОУЛМГ Валерія Мурги, ситуація щодо забезпечення дровами жителів краю та соціальних закладів в останні роки підконтрольна і досить стабільна. На початок серпня в Закарпатській області поставка дров державниими лісогосподарськими підприємствами в заклади освіти виконана на 82 відсотка, а населенню – 91 відсоток згідно договорів поставки та поданих заявок населення, що в межах планових показників. За даними відділу використання лісових ресурсів та охорони праці, на даний час за сім місяців підприємствами поставлено бюджетним установам, навчальним закладам та населенню 112,6 тис. кбм. дров паливних.
 
Із закладами освіти заключено договорів на обсяг 9361 тис. кбм. фактична поставка становить 7709 тис. кбм. З іншими бюджетними установами (сільські ради, медичні заклади, тощо) обсяг заключених договорів складає 5357 тис. кбм, фактична поставка 2843 тис. кбм.
 
Населення виписало паливні дрова обсягом 111,9 тис. кбм, фактично поставлено 102,1 тис. кбм. (91%)
 
Найбільше поставлено дров населенню такими підприємствами:
 
• ДП “В.Бичківське ЛМГ” – 18,8 тис. кбм.;
• ДП “Брустурянське ЛМГ” – 9,8 тис. кбм.;
• ДП “Рахівське ЛДГ” – 9,9 тис. кбм.;
• ДП “Виноградівське ЛГ” – 8,7 тис. кбм..
 
На виконання листа Закарпатської ОДА, для забезпечення своєчасного початку та надійного проходження опалювального періоду 2018/19 року підприємства Закарпатського ОУЛМГ першочергово здійснюють поставку дров паливних соціальним закладам та населенню.
 
Валерій Іванович наголосив, що інформація про закупівлю (виписку) дров паливних для населення розміщена у соціальних мережах на офіційних сторінках лісгоспів, на їх сайтах, засобах масової інформації (місцеві газети) із зазначенням ціни, контактних телефонів та адрес де можна безпосередньо виписати дрова паливні. В осінній період різко зростає попит на дрова, особливо у малогазифікованих районах, що призводить до утворення черг з поставки дров паливних населенню. В залежності від лісистості району розташування лісогосподарського підприємства формується неоднорідна картина пропозиції та спроможності лісгоспу по забезпеченню паливною сировиною населення, соціальної сфери та бюджетних установ.
 
Громадяни, що зацікавлені у придбанні дров для власних потреб (опалення), незалежно від місця проживання, можуть звертатися до будь-якого з лісгоспів. Проте враховуючи відсутність у лісгоспів необхідної кількості вантажних автівок, значну вартість доставки дров'яного палива (транспортних послуг), їм доцільніше це робити у найближче розташованих до них підприємствах.
 
У випадку виникнення проблем чи запитання просимо звертатись до Закарпатського ОУЛМГ на гарячу лінію Телефон “гарячої лінії” (0312)64-44-15 (з 8:00 до 17:00).
 
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ
 
 
 
Про Захід