На Закарпатті розпочався сезон полювання

Опубліковано:

 Рекомендуємо мисливцям оформити всі потрібні документи, щоб бути готовим до мисливського сезону.

Дозволяється полювання на:

–       на пернатих качок (крім гоголя, черні білоокої, черні червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крехів (крохалів), черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарки білощокої та червоноволої), лиску, норця великого, куликів (крім кулика – сороки, баранця великого (дупеля), ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем'яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), гусок (сіру, білолобу велику, гуменника), голубів (крім голуба – синяка), вальдшнепа та перепела, а також фазана.   

на копитних й на хутрових 

Згідно ст. 14 Закону України "Про мисливське господарство та полювання" мисливці мають право полювати з наступними документами:

–         посвідчення мисливця;

–         щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень права полювання з відміткою про сплату державного мита;

–         дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл);

–         відповідний дозвіл на право користування вогнепальною  мисливською зброєю.

Нагадуємо, що кожен мисливець зобов'язаний мати при собі документи на право полювання, а саме:

– посвідчення мисливця;

– щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на поточний рік;

– відстрільну картку або ліцензію;

– дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;

– у разі використання під час полювання собак мисливських порід чи інших ловчих звірів і птахів, на них потрібно мати відповідний паспорт.

Отримати посвідчення мисливця та щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання можна в обласному управлінні лісового та мисливського господарства (м. Ужгород, вул. Собранецька, 156) по четвергах з 8.00 до 12.00 та з 13.00 до 17.00.

Обмін щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання здійснюється в обласному управлінні з понеділка по п'ятницю (з 08.00 до 12.00 та з 13.00 до 17.00).

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 червня 2011 року №491-Р обласним управлінням надаються платні адміністративні послуги:

– видача посвідчення мисливця – 60 гривень;

– видача дублікату посвідчення мисливця – 130 гривень;

– видача щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання – 10 гривень;

– видача дублікату щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання – 30 гривень.

Реквізити для оплати за посвідчення мисливця та контрольну картку: – УК у м. Ужгороді /м.Ужгород/ 22012500, ГУДКСУ у Закарпатській області

Реквізити для оплати державного мита (1,70 грн):

– Банк ГУДК в Закарпатській області

Рахунок отримувача: 31413537700002

Код отримувача: 38015610

МФО: 812016

Код мита: 22090100

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

 
 

 

 
 
Про Захід