На Закарпатті підсумували результати спецоперації “Перевізник”

Опубліковано:

 Із 748 перевірених автобусів порушення виявлені у 124-х, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Нарада за участю підприємців, які забезпечують в Ужгороді перевезення на міських автобусних маршрутах, представників Управління патрульної поліції в Закарпатській області, Укртрансбезпеки у Закарпатській області, департаменту праці та соціального захисту населення, відділу транспорту, державних закупівель та зв'язку Ужгородської міськради під головуванням в.о. Ужгородського міського голови, заступника міського голови Ігоря Фартушка відбулася сьогодні у міськраді.

Начальник відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Олександр Ковальчук поінформував про попередні результати масштабних перевірок перевезення пасажирів, дітей, вантажів тощо, які з другої декади липня за дорученням уряду проводяться поліцією, Укртрансбезпекою по всій Україні.

Перевізникам наголосили провести додаткову роз'яснювальну роботу з водіями для профілактики аварій, безпеки пасажирів. Особлива увага – дотриманню правил дорожнього руху, неприпустимості ігнорування дорожніх знаків, справності транспортних засобів.

Заступник начальника управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області Сергій Кейс та командир батальйону Управління патрульної поліції Володимир Грубар зазначали, що типовими порушеннями є недотримання режиму праці та відпочинку, виїзд водіїв на маршрут без проходження медогляду, стоянка транспорту поза межами підприємств, блокування одних із двох дверей у салонах автобусів, розмови водіями мобільним телефоном під час руху, паління в салоні, некоректне спілкування з пасажирами тощо.

В.о Ужгородського міського голови Ігор Фартушок наголосив, що за щоденною рутиною часто притуплюється увага до профілактики ДТП, дотримання всіх вимог керування транспортом, тому перевізники повинні постійно акцентувати водіям: безпека повинна бути завжди і в усьому, аж до найменших дрібниць, на першому місці.

Про Захід