У дитячому притулку на Волині знущалися з дітей?

Опубліковано:

У дитячому притулку в м. Рожище діти зазнавали тілесних ушкоджень та сексуальних домагань з боку керівництва. Це з'ясували під час моніторингового візиту до притулку для дітей Служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації регіональний координатор у Волинській області Віталій Єловий та співробітник Департаменту НПМ Олена Прашко.

В притулку перебувало 33 дитини віком від 3 до 18 років. В десятьох з них монітори виявили сліди тілесних ушкоджень. Троє дівчат заявили про сексуальні домагання з боку родича директора установи.  Діти розповіли, що директор установи та його брат, який працює там же черговим з режиму, їх били та психологічно тиснули. За словами потерпілих дітей, вони повідомляли про це виховательці, але вона жодним чином не реагувала, інформує "УП".

Жоден із співробітників притулку не повідомляв про жорстоке поводження з дітьми з боку керівництва.

Представники Уповноваженого терміново викликали до притулку представників Нацполіції, Служби у справах дітей, Прокуратури. Також до місця події виїхав  керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса.

Людмила Денісова звернулась до МВС, МОЗ та до губернатора Волинської області з вимогою терміново забезпечити дітям захист та необхідну медичну та психологічну допомогу.

“Я на зв'язку із усіма відповідальними держорганами, контролюю ситуацію особисто. Залишати дітей сам на сам з такими людьми ми не маємо права” – зазначила Уповноважений.

За останніми даними, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після зникнення дітей. 17 травня з притулку зникла дитина, директор повідомив про це правоохоронні органи лише 11 липня. Дитина до цього часу перебуває в розшуку. Наразі керівника притулку відсторонено від виконання обов'язків та обирається запобіжний захід.

Постраждалих дітей доправили до лікарні для огляду та фіксації тілесних ушкоджень. Інші залишились в притулку, де цілодобово чергуватимуть співробітники Національної поліції та Служби у справах дітей.

Про Захід