Львівські митники упродовж трьох днів “заробили” понад 655,3 тисяч гривень

Опубліковано:

 

В період з 27 по 29 липня поточного року працівниками Львівської митниці ДФС складено 63 протоколи про порушення митних правил на загальну суму понад 655,3 тисяч грн. (без врахування вартості предметів правопорушення, оцінка яких проводиться додатково). Предметами правопорушень були, зокрема, будівельні матеріали, побутова техніка, сонячні панелі вживані, м'ясопродукти, взуття та тютюнові вироби, які намагались перемістити через митний кордон України громадяни з порушенням встановленого порядку.

Так, 28.07.2018 в пункті пропуску "Рава-Руська" Львівської митниці ДФС спільною оглядовою групою з числа працівників митниці та прикордонників в транспортному засобі, яким на адресу однієї з польських фірм переміщувався вантаж "банки скляні", виявлено приховані від митного контролю сигарети з фільтром з акцизними марками України торгівельної марки "Rothmans" у загальній кількості 2919 пачок, загальною вартістю 84508,00 грн. Приховані тютюнові вироби знаходились в конструктивних порожнинах металевої конструкції кріплення тенту напівпричепа, доступ до яких став можливий шляхом демонтажу монтажної піни якою були залиті конструктивні отвори конструкції.

Таким чином водієм транспортного засобу вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а саме з використанням засобів та способів, що утруднюють виявлення таких товарів. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Виявлені сигарети, на підставі статті 511 Митного кодексу України, тимчасово вилучено.

Крім того, 29.07.2018 року в зону митного контролю митного поста "Краковець"  Львівської митниці ДФС в напрямку виїзд з України смугою руху "червоний коридор" прибув рейсовий автобус сполученням "Київ-Росток".

Під час усного опитування та письмового декларування водій даного автобуса, мешканець Івано-Франківської області, заявив про наявність у нього 2000 євро та відсутність будь-яких товарів, що підлягають декларуванню. Однак в результаті проведення поглибленого митного огляду даного автобуса, у вантажному відсіку, без ознак приховування, працівниками митниці було виявлено не задекларовані товари, а саме шість об'єктивів з маркуванням "ARRI Master Anamorphic", вартість яких буде встановлена додатково. При цьому, за наявною у мережі Інтернет інформацією, вартість даних об'єктивів може становити понад 200 тисяч доларів США.

Таким чином водієм автобусу не заявлено за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов'язковому письмовому декларуванню. Стосовно нього працівниками митниці складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України. Предмети правопорушення – об'єктиви "ARRI Master Anamorphic", на підставі статті 511 Митного кодексу України, тимчасово вилучено.

У обох випадках матеріали справ будуть передані до суду, де і буде вирішуватись питання притягнення осіб до відповідальності, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

Про Захід