В Ужгороді площа Театральна перетворилася на астрономічний центр Закарпаття

Опубліковано:

Напередодні сотні містян забралися ввечері на площі, аби побачити унікальне явище – затемнення місяця.

Зібрав охочих поспостерігати за унікальним явищем вчитель фізики Ужгородської лінгвістичної гімназії Віктор Ганус.   У соціальній мережі він опублікував запрошення: "До уваги всіх допитливих ужгородців та гостей нашого міста! 
Завтра, 27.07.2018, відбудуться цікаві астрономічні явища: повне місячне затемнення та протистояння Марса. Також спостерігатимуться Венера, Юпітер та Сатурн. Охочих узяти участь у спостереженнях, які розпочнуться о 21.20, запрошуємо на майданчик біля Лінгвістичної гімназії ім.Т.Г. Шевченка (наб. Незалежності, 4)".

Разом зі своїми учнями, які є призерами багатьох олімпіад і конкурсів, на площі Театральній вони облаштували справжній пункт спостереження за небесними тілами, розставивши декілька телескопів, біля яких одразу сформувалися черги охочих побачити планети. Упродовж вечора можна було дізнатися багато цікавої інформації, отримати відповіді на свої запитання, побачити Юпітер, Марс, Венеру, затемнення місяця.

Захід дуже сподобався містянам та гостям краю, він зібрав докупи чимало однодумців і тих, кого приваблює велич космосу. Велика вдячність усім, хто доклав зусилля до організації та проведення найцікавішого вуличного  уроку астрономії.  

Вікторія Жуйко, "Про Захід"

Про Захід