Лучанину, який у соцмережах агітував за ЛНР/ДНР, присудили 6 років з конфіскацією і штрафом

Опубліковано:

На 6 років у тюрму сяде мешканець Луцька за проросійську пропаганду в соцмережах.

Якщо, звісно, його затримають. Чоловік, який був зареєстрований "Вконтакте" ще з початку 2012 року, після початку Майдану в Києві змінив псевдонім користувача особистої сторінки. Зробив це аби ускладнити його ідентифікацію правоохоронними органами, повідомляє "Експрес".

У 2014 році, ще перед російською окупацією Донбасу, зловмисник почав розміщувати на сторінці, що доступна широкому колу осіб, матеріали, в яких відкрито закликав до розв'язування воєнного конфлікту, насильницького повалення влади і посягання на територіальну цілісність України.

Згодом агітував на підтримку фейкових ЛНР/ДНР і президента-втікача Віктора Януковича. Та щойно проти нього порушили кримінальну справу, він одразу ж утік. При обшуку помешкання правоохоронці вилучили ноутбук і флешку, на яких були матеріали проросійської пропаганди.

Обвинуваченому неодноразово надсилали повістки, публікували оголошення в газеті "Урядовий кур'єр" про час та дату проведення судових засідань. Однак на жодне із них він не з'явився. Тому справу розглядали без участ обвинуваченогоі. Сторона захисту доказів для спростовування обвинувачення чи для доведення невинності свого підзахисного не подала.  

"Початком строку відбування покарання вважати перший день затримання обвинувачуваного, – зазначається в матеріалах справи. – Ноутбук, мобільний телефон, які були передані в камеру зберігання речових доказів УСБУ у Волинській області після набрання вироку законної сили – знищити".   Крім того, із засудженого мають стягнути 11384 гривні судових витрат.

Про Захід