В Ужгороді відбувся дитячий турнір ім. О.Філіпа

Опубліковано:





 Протягом трьох днів у СК “Юність” та “Зінадін” відбувались матчі серед спортсменів 2006 р.н.

Найбільшого на Закарпатті, а, можливо, й на Україні VII дитячого міжнародного турніру з міні-футболу в закритих приміщеннях, присвяченого Заслуженому працівнику фізичної культури й спорту України, видатному закарпатському дитячому тренеру Олександру Філіпу. Всього на турнір завітало 35 команд з різних областей України, а також із сусідніх країн – Словаччини та Румунії. Підтримати маленьких вихованців футбольних шкіл прийшли також тренери, батьки та вболівальники футболу.

Олександр Філіп або ж як його називають вихованці – Шоні-бачі, більшу частину свого життя присвятив футболу, і багато шанувальників гри бережуть в душі образ мудрого, самовідданого, приязного, справедливого наставника, який є для них прикладом і наразі. Вихованці Олександра Філіпа, які пройшли через його команди, згодом стали справжніми зірками футболу, а деякі продовжують його справу – тренувати юних зірочок.

Винуватець турніру Олександр Філіп, подякував за організацію заходу і побажав юніорським командам, які зіграють у фіналі, красивих голів і незаперечних перемог:

“Саме у спорті виховується дух як людини, справедливої й чесної, так і патріота своєї Батьківщини. А тому я прийняв для себе досить відповідальне рішення – розвивати футбол на Закарпатті. І хоча нині вже багато чого зроблено мною та ще набагато більше треба зробити. Те, що у фінал вийшли чотири закарпатські команди, в черговий раз доводить про добре пророблену тренерську роботу і про ініціативність молоді, про її бажання грати, демонструвати свою активність, бажання пропагувати здоровий спосіб життя та перемагати. Плани щодо розвитку дитячого футболу є, але я задоволений і тим, що виховав не одне покоління тренерів і футболістів, які живуть футболом і розвивають його в нашому краї. Я вдячний всім, хто грає у цей великий спорт і пишаюся вихованцями, які досягли вагомих успіхів”, – наголосив Олександр Філіп.

Ярослав Кікоть, тренер команди “Карпати-Прогрес” каже, головне, щоб турніри, присвячені видатним історичним постатям України проводились і надалі:

– Організація досить на хорошому рівні, хоча пару років тому рівень турніру був на декілька сходинок кращим. Але головне, щоб турніри, присвячені видатним історичним постатям України проводились і надалі, адже це в першу чергу шана тим тренерам, які є взірцем відданості до улюбленої справи і, присвятили своє життя вихованню юних зірочок, а по-друге – подібні турніри сприяють зміцненню футбольних традицій, дружби та загальній справі – розвитку найпопулярнішого виду спорту. Чим більше дітки змагаються, тим більше кристаликів падає у загальний футбольний кошик.

Так у матчі за III місце зійшлись ФК “Карпати-Прогрес” (“Львів”) та “Зміна” (Київ). Основний час гри завершився з рахунком 4:3 на користь ФК “Зміна”. Перше місце на турнірі розігрували”Фаворит” (В.Березний) та “Зінедін” (Ужгород). Матч пройшов у цікавій, впертій боротьбі та завершився перемогою команди В.Березного з рахунком 2:0, яка отримала кубок переможця. Опісля зіграли у товариському матчі вихованці Олександра Філіпа у знак подяки великому тренеру.

Тож вітаємо призерів: І місце – ФК “Фаворит”, II місце – ФК “Зінедін” та III місце – ФК “Зміна”, які отримали пам'ятні кубки, медалі та дипломи.

Крім того, оргкомітет визначив найкращих гравців у своїх номінаціях:

– Воротар (Анатолій Ігнатей “Зінедін”)
– Захисник (Володимир Антонюк “Карпати-Прогрес” Львів)
– Півзахисник (Ярослав Караман “Фаворит” В.Березний)
– Нападник (Плеяту Рареш “Тампа” Брашов, Румунія)
– Кращий гравець (Мирослав Бабяк “Зінедін”)
– Бомбардир (Данаїл Товстик “Оболонь-Зміна” Київ)

Вітаємо переможців та бажаємо нових перемог нашим юним футбольним талантам!

Закарпатський кореспондент
Фото: Яромир Лобода


Про Захід