На Буковині викрили прикарпатця, який торгував українськими дівчатами в Італії (Відео)

Опубліковано:

Правоохоронці викрили організатора торгівлі людьми, екстрадували його з ЄС, затримали і помістили в ІТТ.

Поліцейські перекрили міжнародний канал торгівлі людьми і попередили виїзд з України чотирьох дівчат, інформує "Експрес".

Працівники ГУНП в Чернівецькій області з'ясували, що організатором міжнародного каналу торгівлі людьми є 28-річний уродженець Івано-Франківщини, який вже давно мешкає в Італії. Через соцмережі зловмисник підшуковував молодих дівчат з малозабезпечених сімей. Він пропонував їм роботу в Італії з високою зарплатою і хорошими умовами праці.

Через посередників негідник ввиготовляв дівчатам необхідні документи для виїзду за кордон і навіть переказував по 500 євро кожній, щоб увійти у довіру. А коли довірливі панянки приїжджали до Італії, зустрічав їх і передавав сутенерам для участі у порнобізнесі.

Водночас правоохоронці завадили переправити ділкам за кордон чотирьох дівчат, встановилий  інших постраждалих, яких  "бізнесмени" втягнули у проституцію в Італії. Усім постраждалим надали матеріальну і психологічну допомогу.

Зловмисника оголосили у міжнародний розшук у серпні минулого року. У лютому нинішнього до буковинських поліцейських надійшла інформація з Інтерполу про те, що розшукуваний злочинець перебуває в італійському місті Казерта. Спільними зусиллями працівників правоохоронних органів України та Італії торговця дівчатами екстрадували до України.

24 липня його затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль" і доставили до Чернівців. Затриманому оголошено про підозру і поміщено в ІТТ.
 

 

Про Захід