Львівські фіскали відшкодували державі понад 3 мільйони гривень

Опубліковано:

         Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Львівській області протягом 2018 року на виконання покладених функцій і завдань вживаються заходи щодо виявлення, аналізу, та перевірки фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та/або інших правопорушень. Станом на 01.07.2018 року проведено дослідження фінансово-господарської діяльності платників податків та складено 19 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень, з яких 8 – з ознаками кримінальних правопорушень у сфері публічних закупівель. Матеріали досліджень передані в правоохоронні органі для розгляду та прийняття рішення.

         За результатами розгляду правоохоронними органами вказаних матеріалів обліковано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 12 кримінальних правопорушень, зокрема:

– за ознаками ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) – 2, в ході розслідування яких досліджується походження легалізованого доходу на суму 551 тис.грн.,

– за предикатними злочинами (суспільно небезпечні протиправні діяння, що передували легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом) – 10.

         В рамках кримінальних проваджень внаслідок вжитих організаційних та практичних заходів відшкодовано завданих державі збитків на суму 3283тис.грн., накладено арешт на майно на суму 1470 тис.гривень, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

 

Про Захід