Львів’янин попався на митниці із 5 кг бурштину

Опубліковано:

У суботу, 21.07.2018 року, в пункті пропуску митний пост “Угринів” (Львівська обл.), працівники Львівської митниці ДФС вилучили понад5 кілограмів бурштину. Його намагався вивезти з України до Республіки Польщі, громадянин України, мешканець Львівщини, автомобілем на іноземній реєстрації.

        Для перетину кордону він обрав смугу руху “зелений коридор”. Під час митного контролю цього автомобіля у працівників Львівської митниці ДФС виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю. Автомобіль було скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів.

Під час проведення поглибленого огляду з використанням технічних засобів митного контролю було виявлено прихований товар: каміння органогенного утворення неправильних форм, необроблене, різних розмірів від світло-коричневого до темно-коричневого кольору загальною вагою  5 кілограм 100 грам (розфасовані в поліетиленові пакети без маркування), які знаходились в спеціально виготовленій порожнині в системі обігріву автомобіля.

         Таким чином, даний громадянин вчинив порушення митних правил, відповідальність, за яке передбачена статтею 483 Митного кодексу України, а саме дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а саме з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

        За цим фактом працівники митниці склали протокол. Товар та автомобіль вилучено. Справу скерують до суду, інформує ГУ ДФС У Львівській області.

        

Про Захід