Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом побиття чоловіків полісменами

Опубліковано:

20 липня 2018 р., Мукачівською місцевою прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, щодо перевищення влади або службових повноважень працівниками управління патрульної поліції в Закарпатській області, які заподіяли тілесні ушкодження двом місцевим мешканцям неподалік стаціонарного посту "Нижні Ворота".
 
Як повідомили юнаки, 20 липня, близько 4 год ранку до них, на службовому автомобілі, під'їхали працівники патрульної поліції в Закарпатській області після чого стали наносити їм удари по різним частинам тіла. 
 
Первинна кваліфікація у даному кримінальному провадженні за ч.2 ст. 365 КК України – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування.
 
Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснюватиме слідчий відділ УСБУ в Закарпатській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Довідково:
Згідно санкції ч.2 ст. 365 КК України, за вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області 

Про Захід