На Закарпатті на користь Пенсійного фонду України було стягнуто 1 мільйон 150,6 тисячі гривень

Опубліковано:

На виконанні в територіальних відділах Державної виконавчої служби у Закарпатській області перебуває 1532 виконавчих проваджень про стягнення боргів на користь Пенсійного фонду на суму 20,66 мільйона гривень, інформує ГУ ПФУ у Закарпатській області.

Днями відбулась спільна міжвідомча нарада головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, управління Державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Закарпатській області та головного управління Державної фіскальної служби у Закарпатській області. Головне управління Пенсійного фонду україни в Закарпатській області представляли заступник начальника головного управління Галина Маслякевич, начальник юридичного відділу Наталія Фабіан, начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Мирослава Максимович.
Учасники засідання розглянули стан виконання виконавчих документів про стягнення боргів на користь Пенсійного фонду України протягом І півріччя 2018 року та стан розрахунків фізичних осіб – підприємців зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та реалізація виконавчих документів про стягнення заборгованості з єдиного соціального внеску.
Головним управлінням Пенсійного фонду України проаналізовано стан виконання виконавчих документів про стягнення боргів на користь Пенсійного фонду України за перше півріччя 2018 року. Так, станом на 1 липня 2018 року за виконавчими документами органів Фонду, що перебували на виконанні в органах ДВС Закарпатської області, надійшло 1 мільйон 150,6 тисячі гривень, що на 883,2 тисячі гривень більше, ніж за аналогічний період 2017 року. 
– Найбільший залишок невиконаних виконавчих документів на суму 6216,3 тис. грн. знаходиться на виконанні в Тячівському районному відділі ДВС Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, питома вага якого становить понад 30 відсотків від загального залишку по області, – повідомила Наталія Фабіан.
Мирослава Максимович повідомила, що головним управлінням Пенсійного фонду в області спільно з підвідомчими управліннями та головним управлінням ДФС проводиться робота щодо забезпечення дотримання фізичними особами-підприємцями законодавства в частині сплати єдиного внеску та легалізації виплати заробітної плати та виявлення осіб без належного оформлення трудових відносин . 
Пенсійним фондом України та Державної фіскальною службою підписаний План заходів щодо забезпечення дотримання фізичними особами-підприємцями, особами, які провадять незалежну професійну діяльність законодавства в частині сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Органи Пенсійного фонду області інформують підприємців щодо не сплаченого ними єдиного внеску. Так само органами ПФУ надсилаються райдержадміністраціям та міськвиконкомам листи з переліками фізичних осіб, які мають заборгованість понад 1000 гривень по єдиному соціальному внеску для заслуховування на комісіях з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу. Аналогічні інформації надіслані об'єднаним територіальним громадам та сільським та селищним радам.
Мирослава Максимович також інформувала, що Пенсійним фондом України запроваджено механізм інформування громадян за допомогою смс-розсилок. Відтепер всі застраховані особи, які бажають отримувати повідомлення в такий спосіб, можуть засобами мобільного зв'язку дізнатися про розмір свого страхового стажу, набутого з 1 січня 2004 року, та щомісяця отримувати інформацію про сплату за них страхових внесків. Пенсіонери можуть отримати інформацію про суму призначеної пенсії та дату її виплати, результати проведеного перерахунку пенсії, поновлення пенсійної виплати та строк припинення виплати пенсії. За допомогою смс-повідомлень пенсіонерам, за потреби, надсилатимуться запрошення відвідати орган Пенсійного фонду України для підтвердження або з'ясування необхідних даних.

Про Захід