Закарпатські оператори лінії «102» отримали сертифікати Євросоюзу (Відео)

Опубліковано:

 

Протягом кількох днів у Головному управлінні Нацполіції в Закарпатській області проходили навчання для операторів лінії "102". Під час теоретичного та практичного курсів, правоохоронців ознайомили з практикою спілкування з громадянами, яка вже впроваджена та діє у Європі. Головний акцент зробили саме на допомозі особам, що постраждали внаслідок гендерно зумовленого насильства.

Операторам "102" розповіли про новації, які сьогодні впроваджує Нацполіція, та порадили, як полегшити процес спілкування з громадянами, для того щоб скоротити час реагування на проблему заявника.

На Закарпатті навчання проходили для 31 оператора "102". Поліцейські кажуть, що готові працювати по-новому.

За сприяння координатора проектів ОБСЄ, представників громадської організації "Ла Страда-Україна" та Нацполіції України, закарпатські оператори лінії "102" ознайомилися з нововведеннями та удосконалили свої навички спілкування з громадянами. Аналогічні тренінги вже пройшли у Маріуполі та Львові. Надалі їх проведення заплановане і у інших областях країни. Заняття показали, що поліція рухається у правильному напрямку.

"Ці тренінги спрямовані на підвищення кваліфікації операторів. Ми прагнемо, щоб диспетчери, які першими контактують з заявником, могли надати йому кваліфіковану правову та психологічну допомогу. Приємно, що результат від цих тренінгів – очевидний. Завдяки навчанням покращується процес спілкування операторів з громадянами та якість надання ними кваліфікованої допомоги", – зазначив головний інспектор ДОАЗОР Національної поліції України Олексій Шаповалов. 

На завершення навчань операторам лінії "102" вручили відповідні сертифікати, що підтверджують їх підвищення кваліфікації.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Про Захід