Понад один мільярд гривень надійшло ЄСВ від платників Львівщини

Опубліковано:

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Львівській областінадходження по єдиному внеску в червні 2018 року, вперше в цьому році, склали 1 050,997 млн. гривень. А це на 157,52 млн. грн. більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За шість місяців цього року надходження по єдиному внеску становлять 5 170,35 млн. грн., що на 880,15 млн. грн. більше, ніж за шість місяців 2017 року.

Приріст надходжень єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування зумовлено наступними факторами:

·        збільшення мінімальної заробітної плати до 3723,0 гривні;

·        створення нових робочих місць на новостворених підприємствах;

·        збільшення кількості документально оформлених трудових взаємовідносин між найманими працівниками та роботодавцями.

·        останнім фактором росту надходження по єдиному внеску є виплата у червні 2018 року відпускних виплат працівникам бюджетної сфери.

Крім того, ГУ ДФС повторно нагадує, що для фізичних осіб – підприємців, які застосовують загальну систему оподаткування; осіб які провадять незалежну професійну діяльність, а також ФОП на спрощеній системі оподаткування термін сплати єдиного внеску, який нарахований за календарний квартал – до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується такий внесок (наступна сплата до 20 липня 2018 року).

ГУ ДФС у Львівській області

Про Захід