На Рахівщині державному виконавцю оголошено про підозру у зловживанні службовим становищем та підробці документа

Опубліковано:

Процесуальним прокурором Рахівського відділу Тячівської місцевої прокуратури повідомлено  про підозру старшому державному виконавцю Рахівського відділу ДВС, який зловживаючи  своїм службовим становищем вніс завідомо неправдиві відомості до акту про реалізацію предмета іпотеки.

Наразі встановлено, що державний виконавець, після продажі через систему електронних торгів "Сетам" складу площею близько 460 м. кв., додатково вніс до акту про реалізацію предмета іпотеки ще й навіс загальною площею 498  м. кв, що знаходиться поряд зі складом і є власністю третьої особи.
 
У результаті незаконний дій держвиконавця, місцевому мешканцю спричинено збитків загальною вартістю близько 240 тис грн.
 
Дії посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).
 
Прокуратурою погоджене клопотання до суду, щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення його від посади та накладення арешту на належне йому майно.
 
Довідково:
 
за вчинення даних злочинів підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Про Захід