Ужгородські Рапунцель: В чому секрет довгої коси? (Фото)

Опубліковано:





Сильне і довге волосся, про яке мріє більшість дівчат, в моді було завжди. Хтось на свою шевелюру витрачає гроші сотнями, комусь цю красу природа дала задарма. Найдовше волосся в Україні сягає 2 м. 21 см. Його відростила мешканка Черкащини. Світові рекорди побила східна красуня з Китаю, довжина шевелюри якої – більше 5 метрів.

Ужгородські Рапунцель такими результатами похвалитися ще не можуть, але скинути косу коханому з другого поверху – запросто! Дівчата з довгим волоссям поділилися з “Про Заходом” секретами краси своєї шевелюри.

Мирослава Зілинець:
“Чому в мене довге волосся? Ніколи над цим питанням не задумувалася! Скільки себе пам'ятаю – завжди таке мала. Мабуть, це передалося спадково, бо мама та бабуся в молодості теж мали довгі коси.

Доглядати за волоссям мені не важко. Жодних спеціальних процедур не роблю, просто мию його кожні два дні. Підібрала шампунь, який на 80 % складається з відвару цілющих трав, тому волосся сильне і здорове. Час від часу підстригаю посічені кінчики. Зараз довжина коси – 75см. Я цим пишаюся і ніколи б не погодилася на коротку стрижку, а тим паче продати його. Вважаю, що гарне, довге волосся – це гордість дівчини”.

Майя Лехцер:

“Оскільки природа мене наділила довгим, густим та міцним волоссям, то особливих процедур щодо його укріплення або росту я не роблю. Всі мої процедури – це миття літньою водою (в жодному випадку не гарячою, від цього волосся випадає) та використання бальзаму. Час від часу роблю натуральні маски. Своє волосся я вже раз продавала, зараз, напевно, з нього хтось носить хвостик. Але ще раз на таке б не пішла, воно того не варте, хоча бажання підстригти інколи виникає. Довжина моєї коси 75 см”.

Віта Вітковська:

“Скільки себе пам'ятаю, стільки я з довгим волоссям. Ще в три рочки воно було нижче пояса, мама в дитинстві завжди заплітала, від того росло ще швидше. Пізніше почала доглядати за волоссям самостійно, щотижня роблю різні натуральні маски для росту, регулярно користуюся кондеціонером, щоб краще розчісувалося і не пошкоджувалося.

Часто чую від знайомих пропозиції продати волосся. Говорять, що натуральні коси зараз дуже цінні Подруги не раз радили зробити якусь коротку модну зачіску. Існує думка, що коли в дівчини довге волосся, то вона вже красива. Свої коси я не хочу стригти: мода на зачіски швидко змінюється, а довге волосся ніколи не вийде з моди”.

Крістіна Сіньчук:

“В мене завжди було довге волосся, я ніколи його дуже не підстригала. Зараз його довжина – близько 70 см. Доглядати не важко. Роблю домашні маски, використовую кондиціонери після миття, різні спреї, олійки для кінчиків. Часто виникає бажання підстригтись під каре”.

Катя Грибова:

“Від природи, якщо чесно, у мене не надто сильне волосся. Але я з дитинства хотіла мати довгі коси. У підлітковому віці почала робити різні маски, укріплювати його. Щоб не шкодити, я не фарбуюся, намагаюсь не використовувати плойку. Підстригти? – Ніколи! Я пишаюся своїм волоссям і на за які гроші його не позбудуся”.

 “Про Захід”


Про Захід