Громадянин України намагався ввезти автомобіль вартістю понад 420 тисяч гривень, удвічі занизивши його вартість

Опубліковано:

Нещодавно в зону митного контролю митного поста "Мостиська" в режимі "Імпорт" заїхав транспортний засіб IVECO під керуванням громадянина України. До митного контролю подав  документи, згідно з якими він придбав цей  транспортний засіб,  у громадянина Німеччини за 7 800 євро.

Проте, під час митного огляду транспортного засобу, працівники митниці знайшли, неподану до митного оформлення, рахунок-фактуру, в якій міститься інформація, що транспортний засіб придбано  в німецькій компанії за 14 000 євро.  З метою перевірки законності ввезення транспортного засобу було скеровано  лист на адресу німецької компанії. На письмовий запит Львівської митниці ДФС до німецької сторони отримано відповідь, згідно з якою підтверджено  факт продажу транспортного засобу марки IVECO, громадянину України за 14 000 євро. Водій про це зізнався як і втому, що митному органу України подав рахунок-фактуру,  де вказано вартість -7800 євро.

 Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Транспортний засіб IVECO, 2014 року випуску, вартістю понад 420 тис. грн.  вилучено до рішення суду. 

Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області

Про Захід