Селище Дубове збирається подати заявку на створення ЦНАПу в рамках Програми «U-LEAD з Європою»

Опубліковано:

У селищі Дубовому, що на Тячівщині, планують подати свою заявку на відбір учасників Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми "U-LEAD з Європою".

На минулому тижні Дубове відвідали директор Закарпатського ЦРМС Іван Дем'янчук та радник з питань комунікації Центру Юрій Лівак, щоб оглянути приміщення, яке може надати для створення ЦНАПу селищна рада Дубового, та розказати умови участі у Програмі.

Оскільки умови Програми передбачають співфінансування, Дубове готове вкласти кошти на ремонт приміщення селищного клубу та переобладнання його згідно з умовами, необхідними для повноцінного функціонування ЦНАПу. Крім того, розраховують на фінансову допомогу з інших джерел для благоустрою навколишньої території, обладнання проїзду та парковки.

Згідно з умовами Фази Впровадження, участь у Програмі можуть брати ОТГ, міста обласного значення або потенційні об'єднані територіальні громади, які є центрами майбутніх ОТГ згідно з Перспективним планом. На жаль, Дубове поки що не створило ОТГ, а Перспективного плану, як відомо, у Закарпатській області немає. Тому, щоб все ж таки отримати право на участь у Програмі, селище планує підписати міжмуніципальну угоду із сусіднім селом Красна і подати спільну заявку, передбачивши у Красній відокремлене робоче місце. Така можливість також допускається Програмою.

Населення Дубового становить майже 10 тисяч населення, Красної – близько 3 тисяч. Доцільність створення ЦНАПу дла обслуговування 13 тисяч мешканців цілком очевидна. Зараз люди змушені отримувати адміністративні послуги у Тячеві, яке знаходиться на відстані 64 кілометри. Тож у випадку створення ЦНАпу в Дубовому, жителі двох населених пунктів зможуть зекономити чимало часу та фінансів.       

Закарпатський ЦРМС

 
Про Захід