Стало відомо про що говорили Садовий і Марцінків (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 17 липня, провели зустріч міські голови Івано-Франківська та Львова. Предметом було обговорення проблемних питань обласних центрів та шляхи їх вирішеннях.

Про це сам Руслан Марцінків повідормив у Фейсбуці, повідомляє "WestNews".

“Обговорили найбільші виклики для наших міст, адже в нас проблемні питання часто співпадають. Одне з найважливіших – вирішення проблем з громадським транспортом. Адже саме розвиток комунальної транспортної інфраструктури – вкрай важлива справа для наших міст. Ще одним цікавим питанням для Івано-Франківська є вивчення досвіду Львова щодо реставрації пам'яток архітектури. Хоча, в нас менше пам'яток, аніж у Львові, але ми прагнемо зберегти історичне обличчя Франківська. Тому хотілося б попрацювати з львівськими фахівцями в цій сфері. Також дотичною темою для співпраці є розвиток туристичної галузі. Попрацюємо над створенням туристичних маршрутів, які б об'єднували наші два міста та області. Львів має і позитивний досвід будівництва гарного летовища. В нашому ж місті хоч і є аеропорт, але він не працює навіть на чверть своєї потужності. Хотілося б втілити досвід міста-сусіда та перетворити його на потужний ресурс”. 

Серед актуальних для двох міст питань – будівництво сміттєпереробних заводів. Наразі, на Прикарпатті працює сортувальна лінія. Тепер розшукують інвестора для спорудження заводу.

 

Про Захід