Після приєднання Павшина до Мукачева, Нижньокоропецька сільрада в короткі строки зможе стати наступною

Опубліковано:

Радник з питань децентралізації Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування  Володимир Феськов  зазначає, що населений пункт має два варіанти приєднання до Мукачева. "Нижній Коропець і Мукачево наразі не є суб'єктами добровільного об'єднання територіальних громад, допоки до міської громади Мукачева не приєднана Павшинська сільска громада.
Є інший сценарій, в якому Павшинська сільська та Нижньокоропецька сільська громади одночасно приєднуються до Мукачівської міської територіальної громади. Тобто дві одночасно, і в цьому випадку головне, щоб в одної з сільських громад була суміжність з Мукачевом.

Я переконаний, що ініціатори приєднання Нижнього Коропця про це чудово знають. І зважаючи на те, що Павшинська громада вже розпочала приєднавчий процес, Нижньокоропецька вирішила теж не гаяти часу. Тому обговорення в селі Нижній Коропець я б назвав "роботою на випередження". Логіку процесу важко не помітити. Нижній Коропець має 2 законні сценарії як стати об'єднаною територіальною громадою з центром в місті Мукачево.

Мукачівська міськрада

Про Захід