Закарпатські депутати обговорили зміни до обласного бюджету на 2018 рік

Опубліковано:

Сьогодні, 16 липня відбулося засідання профільної депутатської комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, яку очолює Андрій Андріїв. інформує прес-служба облпади.

Депутати розглянули матеріали, пропоновані до порядку денного пленарного засідання 12  сесії обласної ради VІІ скликання та листи, що надійшли на адресу профільної комісії.

Серед них – про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік. З цього питання інформував Петро Лазар-директор департаменту фінансів облдержадміністрації. Він зазначив, що в документі враховано перерозподіл призначень у межах загального обсягу по головних розпорядниках коштів обласного бюджету – департаменту освіти, департаменту соцзахисту населення та департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства. Депутати погодили пропоновані зміни та  цікавились станом справ інфраструктурних проектів краю.

–        Тішить факт, щоб розбудовуються окремі міста Закарпаття, інфраструктурні проекти яких наша комісія завжди підтримує, але болить за обласний центр – Ужгород, станом якого я переймаюсь, як депутат облради від цієї територіальної одиниці. Хочеться, аби й воно набувало європейського обличчя, на що заслуговує. А для цього маємо вишукати джерела фінансування щодо розбудови його інфраструктури – рівні дорги, сучасна транспортна інфраструктура, велодоріжки, фонтани, відпочинкові зони, – наголосив Андрій Андріїв. Його підтримали члени комісії.

–        Ужгород – це візитівка Закарпаття, а тому однозначно маємо  його підтримувати,  однак такої ж підтримки потребують і райони, – мовив Петро Добромільський.

Жваво оговорили члени комісії і проекти рішень "Про внесення змін до обласної Програми "Питна вода Закарпаття" на 2012 – 2020 роки (зі змінами від 27 серпня 2015 року)та "Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності внесення змін до Загальнодержавної цільової програми "Питна вода України" на 2011 – 2020 роки.

–        Це важливі рішення. Бо без якісної води неможливе ні  зародження життя, ані його розвиток. Та маю сказати для ужгородців, що собівартість  води з водозабору для Ужгорода, розташованого біля Кам'яниці,  на 40 відс. дорожча, ані ж з водозабору "Минай" через дороговартісну систему очистки. Тому маємо шукати кошти з різних джерел для енергозберігаючої, компактної технології, здатної очищати воду відповідно до європейських стандартів якості, – наголосив А.Андріів.

Відтак депутати погодили  Перелік обласних автомобільних доріг загального користування місцевого значення з обсягами видатків, передбачених в обласному бюджеті  для виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення комплексної державної експертизи.

 Та обговорили зміни до діючих регіональних програм у сфері охорони здоров'я, культури, освіти, екології тощо.

Також розглянули низку проектів з питань майна та раціонального використання  надр.

У ході дискусій, що відбувалися під час роботи комісій, депутатами було висловлено чимало слушних пропозицій, які будуть узагальнені для врахування відповідними виконавцями з метою подальшого розгляду.

 

Про Захід