У Закарпатському театрі ляльок відлунав “Словацький бетлегем”

Опубліковано:





Учора, 13 грудня, в обласному театрі ляльок відбулося традиційне, 17-е обласне свято під назвою „Словацький бетлегем – 2014″.

Свято організоване обласною культурно-освітньою організацією „Матіца Словенска” на Закарпатті, повідомляє “Закарпаття-онлайн” із посиланням на начальника відділу культури Ужгородської РДА Леонтія Ленарта.

У рамках цього свята традиційно проводиться конкурс за трьома номінаціями: „Кращий словацький бетлегем”, „Кращий колектив словацьких колядників” та „Кращий колектив, що здійснює постановку театралізованої різдвяної сценки на словацькій мові”.

В цьому році у святі взяли участь 9 колективів – смт Середнє, с. Анталовці, с.Сторожниця Ужгородського району, с. Кольчино (Фрідєшово) Мукачівського району, смт Великий Березний та м. Ужгород.

За рішенням журі, у номінації „Кращий словацький бетлегем” перемогу святкував бетлегем (старша група) з с. Анталовці (керівник В.Вербовські). Друге місце було присуджене молодшій групі бетлегему з с. Анталовці (керівник В.Вербовскі),

У номінації „Кращий колектив колядників” перше місце було присуджено ансамблю „Словенка” (керівник С.Симочко), друге місце посів колектив “Ружічка” з ЗОШ І-ІІІ ст. №4 м.Ужгорода (керівник Л.Капральова).


Про Захід