На Закарпатті українець спробував «купити» позачерговий виїзд за кордон

Опубліковано:

Учора ввечері мешканець Тернопільщини намагався підкупити прикордонників у пункті пропуску "Тиса". Прямуючи до Угорщини, він за допомогою хабаря сподівався вирішити питання про  позачерговий проїзд. З цією метою у закордонний паспорт свого неповнолітнього сина чоловік заздалегідь вклав купюру номіналом 500 гривень та подав документ правоохоронцям на контроль. Прикордонний наряд, натомість, від хабаря відмовився та доповів про інцидент керівництву.

З метою з'ясування обставин та прийняття правового рішення щодо можливих ознак злочину, передбаченого ч.1 статті 369 ККУ "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі", прикордонники про даний факт повідомили Ужгородський відділ ГУНП у Закарпатській області. Після складання відповідних процесуальних документів батько з сином вибули за кордон у встановленому порядку.

У зв'язку з цим, керівництво Чопського прикордонного загону звертається до учасників міжнародного руху з проханням не порушувати чинне законодавства та не намагатися вирішувати питання на державному кордоні шляхом пропозиції неправомірної вигоди співробітникам Держприкордонслужби. Водночас, просимо завчасно планувати подорож та інформуємо, що інформацію щодо наявності черг перед пунктами пропуску можна знайти на офіційному сайті Державної прикордонної служби за посиланням або на сторінці Facebook: "Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон".

 Прес-служба Чопського прикордонного загону

Про Захід