У Сваляві перевірили готовність служб життєзабезпечення до ліквідації НС техногенного характеру

Опубліковано:

12 липня під час інспектування Свалявського району в питаннях реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення, представники комісії ДСНС України провели перевірку готовності служб життєзабезпечення до дій в умовах виникнення надзвичайної події техногенного характеру. Вона виникла в м. Свалява на території складу зберігання хлору районного комунального підприємства водопостачання та водовідведення на вул.Корятовича.

Так, за тактичним задумом, 12 липня о 13:44 до диспетчерів 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Свалява поступила інформація, що під час розвантаження ємностей з транспортного засобу до приміщення складу, розгерметизувався 50-кілограмовий балон, що призвело до витоку хлору. На щастя, травмованих та постраждалих на події нема.

На місце події прибувають свалявські рятувальники та інші служби життєзабезпечення району. У захисних костюмах бійці ДСНС проводять  заходи з осадження хмари хлору та запобігання її поширення, а також визначаються зони можливого ураження. По завершенні робіт проводять знезараження техніки та особового складу, який був задіяний при ліквідації аварії. 

До ліквідації наслідків надзвичайної події також залучаються аварійні бригади РЕМ, підрозділи нацполіції й лікарі швидкої допомоги. Працює штаб з ліквідації НС. Паралельно з ним відбувається засідання  комісії ТЕБ та НС Свалявської райдержадміністації. Тут розглядаються питання координації діяльності відповідних органів виконавчої влади, пов'язаної з функціонуванням єдиної державної системи цивільного захисту, а також організація та керівництво проведенням робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Всього на ліквідації умовного витоку хлору працювало 7 одиниць техніки та 22 чоловік служб життєзабезпечення району, з яких від Свалявського підрозділу ДСНС – 10 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки. Окрім цього служба транспортного забезпечення невідкладно надала 6 автобусів ПАЗ для евакуації населення в разі необхідності

Головною метою цього заходу є перевірка співпраці підрозділів ДСНС з органами влади, місцевого самоврядування та іншими оперативними службами щодо відпрацювання алгоритму спільних дій в умовах виникнення різного роду надзвичайних ситуацій.

Про Захід