Недоцільні рішення судді знайшли свої наслідки

Опубліковано:

Якщо ви вважаєте, що після винесення постанови чи складання протоколу подальші дії щодо притягнення правопорушника до відповідальності нам байдужі, то ви глибоко помиляєтесь.

Так от, у лютому 2016 року, в Ужгородському міськрайонному суді Закарпатської області суддя приймав рішення щодо водія на якого патрульні склали протокол за керування у стані сп'яніння. І тут парадокс – його визнали винним, але водночас звільнили від відповідальності, нібито за малозначністю. Рішення вмотивоване тим, що притягається водій до відповідальності уперше, не заподіяв шкоди іншим учасникам дорожнього руху й приймав ліки. Хоча спеціальний прилад Драгер показав вміст алкоголю у видихуваному повітрі водія на 2,16 проміле!

У цьому випадку, визнання суддею діяння, передбаченого статтею 130 КУпАП могло б бути закрите за малозначністю у випадку незначного перевищення алкоголю в крові та аж ніяк коли перевищення норми сягнуло позначки більш як у 10 разів!

Після закриття справи, працівники управління патрульної поліції в Закарпатській області подали скаргу до Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя з метою встановлення справедливості.

Відтак, ми отримали ухвалу Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя за підсумками якої стосовно судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області відкрито дисциплінарну справу!

Патрульна поліція Закарпатської області 

Про Захід