Два закарпатських полісмена “бізнесували” у ломбарді

Опубліковано:

За принципової позиції прокурорів у суді, апеляційним судом Закарпатської області відхилена апеляційна скарга одного з працівників поліції та залишено в силі рішення суду першої  інстанції, яким правоохоронця визнано винним у порушенні встановленого обмеження щодо сумісництва з іншими видами діяльності та призначено штраф у розмірі 5100 грн.

Так, в судових засіданнях доведено, що двоє правоохоронців, всупереч ч.1 ст. 25 Закону України "Про запобігання корупції", крім виконання своїх безпосередніх обов'язків, організували і здійснювали підприємницьку діяльність у одному з ломбардів міста.
Рішеннями судів першої інстанції обох працівників поліції визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією (ч. 1 ст. 172-4 КУпАП) та наразі, законність одного з них вже підтверджені апеляційним судом. Апеляційна скарга іншого поліцейського ще перебуває на розгляді в суді.
Окрім притягнення до адміністративної відповідальності, на даний час вирішується питання щодо їх звільнення із Національної поліції України.
         
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

Про Захід