Трагедія на Рівненському полігоні: військова прокуратура встановлює обставини загибелі і травмувань військовослужбовців

Опубліковано:

За процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що спричинило загибель і тілесні ушкодження кількох осіб.

Установлено, що 6 липня поточного року близько 5.30 на території Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з військових частин вогневого завдання щодо знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї з закритої вогневої позиції відбувся вибух міни у каналі ствола міномету. Унаслідок цього 3 військовослужбовців загинуло та 9 отримали поранення різного ступеня важкості, повідомили з прес-служби військової прокуратури ЗРУ.

На місці події вже працює група прокурорів на чолі з військовим прокурором Рівненського гарнізону. Проводяться першочергові слідчі дії.

Додамо, що під час трагедії на Рівненському полігоні загинули троє бійців  (один офіцер і двоє солдат) 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади й базується в Ужгороді. Ще дев'ятеро військовослужбовців (двоє офіцерів, а також рядові, солдати та старші солдати) поранені й доставлені в госпіталь.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 414 КК України здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції України у Рівненській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура гарнізону.

Про Захід