Залізничники тісно співпрацюватимуть зі службою зайнятості

Опубліковано:

Питання активної співпраці сторони обговорили вчора, 5 липня, в обласному центрі зайнятості на засіданні за "круглим столом" на тему: „Співпраця Закарпатської обласної служби зайнятості з ПАТ "Укрзалізниця" в реалізації державної політики зайнятості" за участі керівників виробничих підрозділів ПАТ "Укрзалізниця" у Закарпатській області та Закарпатського обласного центру зайнятості, що пройшов у рамках реалізації положень Меморандуму про співпрацю між ПАТ "Укрзалізниця" та Державною службою зайнятості, підписаного у травні 2018 року.

"У Закарпатській області функціонує понад 20 підрозділів ПАТ "Укрзалізниця". Щороку збільшується кількість вакансій поданих ними до Закарпатської обласної службі зайнятості. Так, у 2017 році було заявлено 278 вакансій, а цього річ вже 380 і наша співпраця набирає нових обрисів",- розповів директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич. "Головне завдання зустрічі – обговорити потреби у робітниках. Ми презентували новітні послуги та сервіси, які діють у службі зайнятості. Це дасть змогу конкретизувати завдання, які стоять перед нами у забезпеченні виконання умов меморандуму в межах наших компетенції", – додав Юрій Фущич.

Від обласної служби зайнятості в обговоренні питань взяли участь: заступник директора Ольга Сівач, директор Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк, директор Ужгородської районної філії Юрій Лукач та начальники структурних підрозділів. Від залізничників – керівники виробничих підрозділів Ужгорода і Чопа.

На засіданні обговорено спільні дій спрямовані на підтримку зайнятості, оперативний добір та професійну підготовку фахівців для підрозділів ПАТ "Укрзалізниця". Спеціалісти служби зайнятості презентували соціальні послуги та інноваційні підходи у роботі з клієнтами (електронний кабінет роботодавця, відео презентація підприємств), можливості щодо підготовки кадрів для підприємств "Укрзалізниці". По обговоренню питань директор Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк провів для присутніх ознайомчу екскурсію.

Результатом "круглого столу" стала домовленість сторін щодо додаткової зустрічі для вироблення та затвердження детального плану спільних дій.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Закарпатського ОЦЗ

Про Захід