Закарпатські рятувальники провели екскурсію для вихованців літнього табору

Опубліковано:

 

5 липня до 8-ї  державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів завітали вихованці літнього табору "Великий", що в с. Калини.

Під час екскурсії діти оглянули пожежний підрозділ від "А" до "Я". Малеча також ознайомилася з роботою пункту зв'язку частини, де диспетчери приймають повідомлення про надзвичайні події чи ситуації. Навідалися й до гаража, звідки, після отримання виклику, оперативно виїжджає пожежно-рятувальна техніка.

На подвір'ї частини на гостей чекав пожежний автомобіль і його оснащення. Так, дітлахам продемонстрували пожежні рукави й колонки, апарати на стисненому повітрі, гідравлічні ножиці, а також бойовий одяг вогнеборця.

Спілкуючись з дітьми, рятувальники звернули увагу на причини виникнення пожеж та їх запобігання; розповіли,  як правильно діяти у разі виникнення пожежі та у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів. Особлива увага присутніх акцентувалася на правилах безпечного відпочинку біля води та на природі.

Кульмінацією заходу стала можливість для дітей відчути себе справжніми вогнеборцями: коли можна було власноруч ліквідувати умовне загорання чи приміряти на себе бойовий одяг вогнеборця.

А на згадку про зустріч із надзвичайниками діти залишили собі світлини та листівки упереджувального змісту.

Рятувальники переконані, що такі просвітницькі заходи будуть запорукою безпечних літніх канікул для підростаючого покоління.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід