На Закарпатті реставрують Музей лісу і сплаву

Опубліковано:

Підрядна організація, яка виграла тендер на відновлення Музею лісу і сплаву на Чорній ріці в Міжгірському районі, розпочала роботи.
– Необхідні кошти для відновлення Музею вже надійшли від Міністерства екології України, тому ми очікуємо завершення робіт і відкриття оновленого Музею ще цього року, – заявляє Геннадій Москаль, голова ОДА.
Нагадаємо, що єдиний у Європі (і один із двох у світі) Музей лісу і сплаву в Міжгірському районі, який належить Мінекології і входить до Національного природного парку "Синевир", зазнав значних пошкоджень під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років. У 2008 році обласна влада під керівництвом клану Балог всупереч закону віддала Музей у комунальну власність, щоб потім забрати в приватні руки. Унікальний об'єкт не дозволили приватизувати місцеві мешканці та громадськість. Геннадій Москаль через суд ініціював повернення Музею на баланс Мінекології і таким чином зробив можливим фінансування відновлювальних робіт. Після відкриття Музей лісу і сплаву, як і в попередні роки, стане перлиною Карпат, одним із чудес України, подивитися на яке приїжджатимуть тисячі туристів, інформує прес-центр Закарпатської ОДА.

Про Захід