Від сьогодні у Львові на кількох вулицях почала діяти нова схема руху (Інфографіка)

Опубліковано:

На трьох вулицях та пл. Шашкевича біля Органного залу (Костел святої Марії Магдалини) і готелю “Дністер” у Львові віднині, 4 липня, запровадили нову схему руху транспорту.

Таке рішення ще у січні 2018 року прийняла міська комісія з безпеки дорожнього руху. Підрядник вже завершив встановлення на цих вулицях відповідних дорожніх знаків, інформує "Захід нет". 

Згідно з новою схемою, ділянка пл. Шашкевича від вул. Бандери до Дорошенка, яка була двосторонньою, стала односторонньою в напрямку до вул. Дорошенка. Натомість на Бібліотечній замість одностороннього впровадили двосторонній рух.

А рух транспорту на вул. Матейка на ділянці від вул. Рилєєва до вул Технічної розвернули у протилежний бік – до вул. Рилєєва, а сама вул. Рилєєва стала односторонньою в напрямку до вул. Устияновича.

Схема руху, яку впровадили біля Органного залу і готелю “Дністер” (клікніть для збільшення)

Таким чином для людей, які їдуть від вул. Коперника чи вул. Дорошенка є можливість напряму потрапити у ті квартали, а не об'їжджати через вул. Професорську із складним правим поворотом. Загалом, тепер усі ці вулиці мають можливість зручного доїзду та можливість виїзду з того кварталу у всі напрямки.

Нова схема руху. Синім кольором позначені напрямки руху громадського та приватаного транспорту, які лишаються незмінними; оранжевим – ділянки, де дозволений рух лише громадського транспорту, червоним – зміни в організації руху (клікніть для збільшення)

Зазначимо, що комплексна схема організації руху в цьому мікрорайоні була розроблена у межах проекту реконструкції вул. Бандери “Вулиця для всіх” і передбачала також закриття руху транспорту по вул. Професорській та перетворення її на пішохідну. Однак вул. Професорська поки залишиться відкритою для проїзду транспорту, рішення про її перекриття наразі не прийнято.

Разом з тим, у березні безпосередньо біля Органного залу почала діяти пішохідна зона.

Про Захід