Працівники Львівської митниці виявили фальшиві документи на ввезення чотирьох автомобілів на іноземній реєстрації

Опубліковано:

 

Загалом з початку року львівські митники за такою схемою виявлено 20 спроб переміщення транспортних засобів.

Так, нещодавно в пункт пропуску "Краковець – Корчова" з Республіки Польща в'їхали чотири транспортні засоби під керуванням громадян України.

Під час митних формальностей громадяни подали свідоцтва про реєстрацію автомобілів на території Республіки Польщі, згідно з якими їх власниками є громадяни Польщі. Окрім того, також мали доручення на тимчасове користування, засвідчені нотаріусом м. Мєлєц. Під час митного контролювиникла підозра щодо підробки цих доручень, тож було прийнято рішення перевірити автентичність документів, поданих  громадянами.

На письмовий запит Львівської митниці ДФС до польської сторони отримано відповідь, згідно з якою цих доручень нотаріальна канцелярія не видавала, підписи нотаріуса відсутні, а відбитки печаток є підробленими. Від надання пояснень  по даному факту громадяни відмовились.

Таким чином громадяни  України вчинили дії, спрямовані на переміщення транспортних засобів через митний кордон з поданням митному органу як підстави для переміщення підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України. За цими фактами запроваджено справи про порушення митних правил, які скерують до суду для визначення покарання.

Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області

Про Захід